Brudbukett med Nejlikor...

Till brudbuketter är det kanske inte så vanligt med Nejlikor, men det blir himla fint. I den här buketten använde jag både vanliga Nejlikor och Kvistnejlikor tillsammans med röda Rosor, Hypericum och Krysantemum. De blanka röda Hypericumbären blev en fin kontrast mot nejlikans mjuka och matta yta. 
 
 
Nejlika, Elegansnejlika, Ros, Hypericumbär, Krysantemum.
 
 
 
Det är tråkigt att Nejlikan är så missförstådd. Många har så negativa tankar om den. Att den är en begravningsblomma är det vanligaste argumentet till varför man ogillar den. Det är verkligen synd, för den är helt fantastisk! Det finns nästan ingen annan snittblomma som kan mäta sig med dess hållbarhet och den finns i otroligt många fina nyanser och färger. Dessutom har den en underbar struktur och form. Ge den en chans och iakta den riktigt nära så kommer du se den på ett helt annat sätt!

Brudbukett...

Det här är en ganska nätt brudbukett som jag ramade in med murgröna. Helt i vitt med en härlig blandning av blommor. Att sätta stora blommor och små knoppar tillsammans blir ju så härligt! Freesia är en riktig favorit som jag gillar att jobba med just för att den har så fantastiska knoppar. Och sen har vi Bouvardian med sina stjärnformade blommor, helt ljuvlig!
 
Akito-ros, Freesia, Bouvardia och Murgröna. 

Vitt...

En kistdekoration helt i vita toner är verkligen vackert. Jag gillar att blanda flera sorters blommor för att få en fin helhet. Olika nyanser och former på blommorna blir tillsammans en härlig kombination. Stora kraftiga rosor och små spröda knoppar hjälper till att lyfta varandra. Trots att dekorationen går helt i vitt så känns den absolut inte stel eller kall, utan snarare riktigt livfull.
 
Ros, Eustoma, Freesia, Ranunkel, Germini.
RSS 2.0