Blomsterbädd...

Den här kistdekorationen gjorde jag i en avlång och kompakt form som bäddar in hela kistan med blommor. Stora, maffiga rosor fick dominera och blandas med Nejlikor och Alstromeria i andra röda toner. Det blev en vacker blomsterbädd tycker jag...
 
 Ros: "Red-Naomi", Nejlika, Alstromeria.

Grön dekoration...

För ett tag sen fick jag ett önskemål på en begravningsdekoration helt i grönt med några enstaka Gerbera. Ett bra tillfälle att få arbeta med fina naturmaterial från marken runt omkring Rosenlund. Det finns verkligen riktiga skatter där ute i parken. Fantastiska buskar och perenner har planterats där genom åren. Och jag hittade så mycket fint som jag kunde använda!
 
 
Det svåra kan vara att veta vilka blad och växter som håller sig fina. Vissa växter vill vissna ner så fort man klipper av dem. Men man lär sig ganska snabbt vilka som fungerar och hur man ska behandla dem för att få det bästa resultatet.
 
 
Det känns fantastiskt bra att ta tillvara på material som finns i närheten. Som jag skrev i ett tidigare inlägg hoppas jag kunna fortsätta arbeta mer med detta framöver. I alla fall när årstiderna tillåter! 
 

Pastell...

 Ett lite mindre hjärta med vackra Avalanche-rosor i blandade pastellfärger. 
 
 
De här rosorna är verklig otroligt fina och har blivit mina absoluta favoriter. Jag tycker att de är oslagbara både när det gäller färg, form och hållbarhet. Det är bra grejer helt enkelt! :)
RSS 2.0