Nytt jobb, nya möjligheter

Efter drygt tre år på Rosenlunds Trädgård blev det dags för mig att gå vidare. I början av April började jag istället mitt nya jobb på Växthuset i Skövde. Det känns fantastiskt roligt, utmanande och spännande att få ingå i det stora team som arbetar där.
 
 
 
Självklart var det med blandade känslor som jag lämnade, det har varit en otroligt lärorik och rolig tid på Rosenlund. Jag lämnar med många fina minnen och väldigt mycket mer erfarenhet och kunskap än jag hade innan. 
 
Tack Rosenlund för den här tiden! ❤️❤️❤️

Vår i trädgården...

Nu är det gott om vårtecken i trädgården och det gäller att ta sig tid att njuta av allt det vackra. Det gjorde jag verkligen igår då vädret var helt underbart! 
 
 
Utanför altanen har vår stora ormhassel kommit igång med sina gula hängen. Den är som finast nu innan grenarna täcks med stora blad.
 
 
Utmed husväggen tittar små lökväxter upp, här en liten hyacint.

Trädgårdsarbete...

Idag har jag varit ledig och ägnat mig åt trädgårdsarbete. Större delen av dagen gick åt till att kantskära, rensa och jordförbättrat häckar och rabatter. 
 
 
Den här avenbokhäcken satte vi förra våren. Det känns viktigt att jordförbättra, tillsätta näring och vattna under de första åren för att ge plantorna en bra start. Jag använder bara naturlig näring som är bra för miljön och ger en härligt mullrik jord. Här har jag använt kogödsel som jag blandat upp med den befintliga jorden. Längre fram när plantorna är gröna brukar jag lösa upp hönsgödsel och näringsvattna med. Det funkar superbra!
 
 
Jag har även börjat plocka fram växter från vinterförvaringen i garaget. Det här är en cissus som varit med i flera år. 
 
 
och här är några olika enar som jag övervintrar. Den här sorten heter "Gold Crest". Snygg att formklippa och stamma upp.
 
 
Och ett litet olivträd fick också komma fram idag. Nu gäller det bara att se upp med nattfrosten och antingen täcka över eller bära in växterna för att vara på den säkra sidan. Det brukar bli en hel del släpande på växter under våren! 
RSS 2.0